Priprema: Kvasac otopite u mlakom mleku s malo šećera i ostavite da nadođe. Prosejte brašno pa dodajte nadošli kvasac i ulje.
Rukama mesite testo dok ne postane elastično pa ga ostavite da odstoji. Podelite ga na dva dela i razvucite rukama.
Stavite u tepsiju, premažite žumancem i pospite susamom. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta.
Zapečene tikvice
Sastojci:
- 3 manje tikvice - 50 g maslaca - 1 dl mleka - 2 jajeta - 1 čen belog luka - biber - biozačin - aleva paprika
Priprema: Tikvice oguliti, naseći na ploške, posoliti i ostaviti da odstoje i puste vodu. Viljuškom izgnječiti maslac, dodati mu mleko, jaja, beli luk i sve zajedno umutiti. Tikvice iscediti i istresti u vatrostalnu posudu, preliti ih pripremljenom smesom od jaja, protresti da sve tikvice dobro budu natopljene i odozgo posuti biozačinom, alevom paprikom i biberom. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.